Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

woensdag 24 november 2010

TOT SLOT

Sacco en Vanzetti begrepen dat met welk legaal argument hun advocaten ook zouden komen opdraven, dit niet zou kunnen optornen tegen de realiteit van de klassenonrechtvaardigheid. De ene was visventer, de andere schoenmaker. Ze behoorden tot de underdogs van de maatschappij. Hun Engels was niet perfect. Hun afkomst hoorbaar…Sacco zei ook tegen de rechtbank: “Ik weet dat de veroordeling één zal zijn tussen twee klassen, de onderdrukte klasse en de rijke klasse…Dat is waarom ik vandaag hier op de beklaagdenbank zit, omdat ik van de onderdrukte klasse ben.”
Wij zijn hier gelukkig niet in Amerika, en tot op heden lijkt het erop dat we nog altijd trachten “fair-play” te respecteren. Maar toch. Door hun afkomst maar ook vooral door hun armoedige afkomst zullen onze” Kiemmakinderen”, als ik ze zo mag noemen, dikwijls te kampen krijgen met vooroordelen, wat meestal in hun nadeel zal spelen. Dat bruine jongentje, dat chocomelk meisje en die Vlaamse arme donder, die allen binnen enkele dagen nu eindelijk ook eens naar Sinterklaas mogen komen, hoe eerlijk liggen hun kansen in de toekomst?
Emmanuella

WAT ALS DE LIEFDE MIST

JE LEVEN EEN GEVANGENIS?

EN ANGST IS AL WAT OVER IS?























Geen opmerkingen: