Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

donderdag 18 november 2010

DE HEMELSTRAAT



De Sint keek en zag dat het goed was. De fabricage draaide op volle toeren. Hij was zo goed geluimd omdat alles zo vlot ging en dus stuurde hij Zwarte Piet met een uitnodiging in de hand naar KIEMMA. Vermits Miek en ik daar nog altijd de dienst uitmaken trokken wij snel onze jassen en onze laarzen aan en vertrokken met Zwarte Piet naar de Hemelstraat in Oranjeland.
Ongehoord, wat wij daar zagen! Maar beste sint toch! Sinterklaas glunderde. “Nooit verwacht, Dames?”.
Inderdaad.
Wij stonden paf.
“Wacht” zei zwarte Piet, “dan zag je dit nog niet!”
Mandarijnen, oh zo groot.
Appelen lekker geel en rood.
Speculaas en marsepein
Tja, wij vonden dat wel fijn.

“Mogen wij”, onze stem piepte . “Wat bedoelen jullie?” baste Zwarte Piet. Hij maaakte ons een beetje bang. “De anderen ook even halen” floepte Miek er op sneltempo uit. “Tuurlijk, Meiske”, ze Sinterklaas, dat lieten wij ons geen tweemaal zeggen.
Emmanuella

Geen opmerkingen: