Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

zaterdag 15 november 2008

NOG EEN PAAR WOORDEN

Ik wil nog altijd in de straten verdwalen,
De klank van de stad klinkt niet meer als weleer
Ge zijt er niet meer met al die verhalen,
Geloof me of niet maar het afscheid doet zeer.

Het overlijden van Hugo Claus deed pijn, vooral om de vele onzin die men zonodig moest debiteren en publiceren.
Nu heb ik verdriet, heel veel verdriet, moeilijk onder woorden te brengen.
Juist de mens die het niet wou zijn is uitgegroeid tot een monument, een Antwerps monument, het meest echte, het meest levende dat Antwerpen ooit heeft gehad en ooit zal hebben. Ik had het voorrecht hem te leren kennen toen ik nog een prille tiener was. En al die jaren bewaarde ik die beelden en die indrukken in mijn hart en mijn geest.
Ik zou hem nooit vergeten en ik zal hem ook nooit vergeten.
Ik kon dit overlijden niet zomaar laten” passeren”.

Ook ik ben altijd heel erg begaan geweest met het wel en wee van mijn stad. Het Sinterklaasfeest dat ik voor ogen had en waar ik een noodkreet voor lanceerde, waarop Miek, als eerste en toen ook als enige, reageerde, betrof en betreft ook de inwoners van onze stad, ongeacht hun afkomst, ongeacht de “couleur” zoals dat een echte Sinjoor (sinjeur) past!

Hij zou het perfect begrepen hebben.

Emmanuella Van Paemel

1 opmerking:

Anoniem zei

Hij is niet hier, maar hij zal altijd hier zijn - groeten aan een grote meneer - hoewel hij zelf vond dat hij DAT niet was.
Talitha