Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

zondag 16 november 2008

SFEERBEELDEN

Een sfeerbeeld van "the can-do"-workshop. De buurt is er op dat ogenblik van overtuigd geraakt dat die jonge mensen, niet zo maar een zootje ongeregeld zijn.





De mensen komen. Willen komen, zelfs al is er geen verwarming.



Het puin werd opgeruimd, en de vloer werd in een sopje gezet. Het resultaat mag toch gezien worden, vinden jullie dat ook? Bemerk rechs op de foto, de aftrekker, zo waren er twee in huis. En ze hebben gediend.



Stel je voor, de gang vol afval en puin. De boeken uiteengetrokken en over het hele gebouw verspreid. Ze werden met engelengeduld, soms blad per blad terug bij elkaar gebracht. Wat jullie hier zien is het resultaat van noeste arbeid. Dag en nacht.
Emmanuella




































Geen opmerkingen: