Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

donderdag 27 november 2008

12 NOVEMBER



12 november. Maria en ik zitten bij Het DAK.Enkele schoonheidsfoutjes worden weggegumd. Een plooitje hier en daar gladgestreken en er worden ook fijne, duidelijke afspraken gemaakt. Het Kievitsnest laat weten daadwerkelijk uit te kijken naar een samenwerking met het DAK. Een wens die wederkerig is.
Leuk is dat.


Maar wat was ik uit het oog verloren?
Plots zaten we met 52 kinderen, uit 2 verschillende organisaties, 2 jonge organisaties die in zeer moeilijke omstandigheden werken. Die elkaar ook niet gewoon waren en die tamelijk onverwacht dan nog eens 2 buitenstaanders in de schoot geworpen hadden gekregen die er ook zo al hun gedacht op nahielden! Zijn er onder jullie mensen die aan vrijwilligerswerk doen of die verbonden zijn aan organisaties of misschien in de politiek bezig zijn? Wel die verstaan het allemaal.
Beide organisaties werkten met kinderen maar ieder wel op zijn manier. Dat is allemaal geen ramp, maar nu moesten die wel op een paar weken tijd op één lijn gezet worden.
Dat ligt niet zó voor de hand.

Emmanuella

Geen opmerkingen: