Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

donderdag 27 november 2008

DE AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING...


“Hallo beste “kievitmensen
Voilà, het resultaat van het onderhoud met Dominique:Het DAK wil heel graag meedoen op woensdag 3 december. Indien jullie hiermee akkoord kunnen gaan, zullen we met een groep van ongeveer 50 kinderen zijn.
Geen Paniek. Miek en ik weten wat het is om als hardwerkende moeders ook nog aan vrijwilligerswerk te doen Wij kunnen niet het onmogelijke van jullie verwachten! Vermits het feest andere proporties zal aannemen, zal het Kiemmafonds ook andere (meer dus) verantwoordelijkheden op zich nemen. Diep ademen en rustig blijven is de boodschap. Moesten jullie echter niet willen samenwerken met het DAK, wat jullie goed recht is, dan zal er op woensdag 3 december een dubbel Sint Niklaasfeest doorgaan in de Kievitwijk omdat Miek en ik vinden dat we de kinderen van het DAK niet in de kou mogen laten staan.
Moesten jullie positief reageren dan moet er zo snel mogelijk een overlegvergadering plaatsvinden met de mensen van het DAK, die ook heel wat in hun “mars” hebben en in feite op dezelfde lijn als jullie zitten, wat de kinderen betreft.Tijdens deze vergadering maken we concrete en duidelijke afspraken. De vergadering kan doorgaan alle dagen, volgende week, zaterdag, zondag, of zelfs deze week nog, ’s morgens, ’s middags of ’s avonds, bij mij thuis. Overleg even en laat mij per kerende iets weten. Miek en ik zorgen ervoor dat de mensen van het DAK op de hoogte worden gebracht.
Emmanuella”
Van voldongen feiten gesproken. In stilte rekening ik er dan maar op dat iedereen deze onverwachte wending best tof! vind. Keineig, cool etc, etc, etc,...

Geen opmerkingen: