Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

vrijdag 27 november 2009

KLAARWAKKER: WOENSDAG 25 NOVEMBER

Kelly van het DAK, heeft een volledige lijst doorgestuurd met de indeling van de kindergroepen. Daarbij heeft ze ook de knutselactiviteiten op rij gezet en er de benodigdheden bijgeschreven.
Ook Het Kievitsnest is in de boeken gedoken en heeft enkele activiteiten op papier uitgewerkt.
Er is een lijst opgemaakt met de materialen waarover ze beschikken en een lijst met die dingen die nog ontbreken.
Het enige dat nog moet afgesproken worden is wie voor wat zal zorgen.
Wie financiert wat? Daar dient KIEMMA natuurlijk voor. Ze vermoedden dat wel, maar ’t is toch een hele geruststelling wanneer het ook nog eens een keer duidelijk bevestigd wordt.
“De Maître”, heeft nog niet beslist of het nu pannenkoeken of wafels zullen worden. Maar 2 dagen later is er een bijeenkomst gepland met de chef van de cafetaria van Alcatell-Lucent en dan zal ook dat item wel even besproken worden. En zo valt alles uiteindelijk in de plooi. Het liep niet altijd zoals wij, Miek en ik het planden, maar de uitkomst is wat ze moet zijn! En daar gaat het tenslotte om.
Ondertussen boort mijn echtgenoot dapper gaatjes in kroonkurken. De man van Miek weet sinds enkele dagen alles van sinterklaasliedjes, kindertekeningen en “solfège” dankzij al de fotokopies die hij voor ons maakt, en dat gaat niet over 2 blaadjes…
Emmanuella

Geen opmerkingen: