Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

donderdag 19 november 2009

DOX




We wandelen rond bij Dox, waar we dankzij Miek, heel hartelijk worden ontvangen. Het is na sluitingsuur en Mevrouw zelf helpt ons rond in de doolhof van de massa speelgoed die de speeltuin van Sinterklaas blijkt te zijn..
De winkel is lekker verwarmd. We hebben het al anders meegemaakt. We worden niet opgejaagd en Mevrouw weet wat prijs, kwaliteit, trendy en budget betekenen. Een heerlijk kopje koffie hoort er ook bij. Zalig hoor.
En wanneer Mevrouw er tweemaal voor zorgt dat een bepaald stuk speelgoed ondanks zijn prijs toch plots in het budget past, kan voor ons de pret niet meer op.
Miek dirigeert haar rangen als een ijzeren kolonel met een vinger op de GRENDEL, in plaats van op de knip. Ze kan poeslief zijn, maar owee als het over budgetten gaat. Dan is er geen lieve moeder met aan te vangen.
Gelukkig maar.
Emmanuella

Geen opmerkingen: