Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

woensdag 1 december 2010

KIEMMA 2010

If it be your will
That I speak no more
And my voice be still
As it was before
I will speak no more
I shall abide until
I am spoken for
If it be your will
(Leonard Cohen)

Vertaling
Als het uw wil is
Dat ik niet meer praat
En dat mijn stem nog zo is
Zoals hij eerder was
Dan zal ik niet meer spreken
Ik zal afwachten totdat
Er voor me gesproken wordt
Als het uw wil is

Dit was een zeer bijzonder jaar, eentje van erop of eronder.
Waar KIEMMA de eerste levensjaren letterlijk overleefde bij de goodwill van kennissen, vrienden en familie moest er nu uitgetest worden of ze inderdaad levensvatbaar was of gedoemd om te zwijgen en voor altijd te verdwijnen. Zweet, bloed en tranen, stonden aan haar wieg zoals bij de meesten van onze "kiemmakinderen".
Er werd voor dit kind gevochten, neem het maar letterlijk.
Het zal nog heel veel moeite kosten om haar uit de klauwen van “de suikerstokken” liefdadigheid te houden. Het zal nog meer moeite kosten om haar op de weg te houden van “de rationele rechtvaardigheid”, waar ze voor staat. Maar het ziet ernaar uit dat ze toch de juiste weg opgaat, dat ze niet moet wachten tot er voor haar wordt gesproken, dat ze gewoon recht op spreken heeft. Wildvreemde mensen uit het verre Brussel, die KIEMMA van haar of “pluim” kenden, waren toch die mening toegedaan. Maar ook dichter bij huis sprak ze mensen aan die haar de moeite waard vonden, niet enkel voor haar lieve snoet, kan ook niet, want ’t is soms een brutaaltje, hoor.
En nu eerst een ECHT FEEST, voor al onze kinderen, omdat ze er recht op hebben.
Emmanuella

Geen opmerkingen: