Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

zaterdag 4 december 2010

DICKENS GRAAG…




Ik kreeg vandaag de suggestie of KIEMMA niet beter terug naar het kraakpand zou gaan met haar Sinterklaasfeest. Een kapotte raam, praktisch geen verlichting en het gebrek aan verwarming kwam toch veel suggestiever over...
Kwestie van sponsors wat aan te moedigen en twijfelaars over de streep te trekken...
Het ergste is dat veel mensen er zo over denken.
We hebben graag "waar" voor ons geld, niet?


Zoals de superrijken der aarde gewoonlijk zuinig omspringen met het etaleren van hun rijkdom zo is dat met de bittere armoede ook...IDENTIEK HETZELFDE. Daar heeft KIEMMA respect voor, ook in de twee richtingen.


Wij zijn er fier op, net zoals onze mensen dat we nu behoorlijk onderdak hebben gevonden. Dat we Sint en Piet "deftig kunnen ontvangen" niet boven onze stand en niet eronder.
We zijn er wat trots op dat onze kleine invités er altijd zo netjes uitzien en o zo welgemanierd zijn! Marco, onze kok, en zijn ploeg, weten beter dan wie ook wat de pannenkoeken betekenen. Ook KIEMMA weet al heel lang dat zijn pannenkoeken geen vieruurtje zijn.
En verder ga ik niet.

Jullie zullen KIEMMA moeten geloven op haar woord.Jullie geld wordt goed en wel besteed. Iedere socioloog,psycholoog en al die andere "logen" zijn het er allemaal over eens dat het heel nuttig is om mensen en zeker kinderen een herinnering mee te geven van respect, liefde, waardigheid en vooral eens een keer PLEZIER!!!! Aan al die punten voldoen wij zonder meer.
Emmanuella


1 opmerking:

TALITHA zei

Ja moeder .... de pittoreske armoede (Paul van Vliet had het er ook over, weet je nog). Het is schrijnend - en grafisch zo overtuigend. Een jonge tiener zei mij vorige week "natuurlijk moeten ze (=de televisie) beelden laten zien van uitgehongerde mensen, dan weten we tenminste waar we geld aan geven. Voor mensen die niet dood gaan, geef ik niks."
En wat deze tiener van veertien hier heel cru stelt, dat is helaas de mentaliteit van menig veertiger (en plus). Veel mensen evolueren niet verder dan een puber-mentaliteit. Schrikbarend?

IKKE