Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

woensdag 13 februari 2008

HET VERVOLG: EEN KREET UIT AFRIKA


Lilly woont in Antwerpen en werkt hier als poetshulp.
Al verscheidene jaren, “helemaal alleen op haar eentje”, slaagt ze erin om maandelijks een pakket klaar te “stomen” dat ze dan meegeeft met een boot die onze haven aandoet.
De Sint stond paf van zoveel doorzettingsvermogen en toen ze haar moed bijeenraapte en een brief schreef aan die “witte man met zijn zwarte knecht” twijfelde hij er ook geen moment aan om haar daadwerkelijk bij te springen. De sint oordeelde dat ook de kinderen in Afrika niet mochten vergeten worden. Dus…lieve Dames en Heren, in 2007 bezorgden wij Afrikaanse ukkepukken, pakjes die nu eens niet bijeengeraapt werden op een vuilnisbelt! Zodoende gulle sponsors, was er vorig jaar dan ook geen sinterklaasfeest in Antwerpen maar wel een overdonderend Afrikaans applaus voor een grote doos, volgestouwd met kinderspeelgoed. Wij vroegen nu eens GEEN geld, we hadden nog een restje over dat we integraal aan dit project besteden. Wij durven hopen dat het jullie goedkeuring wegdraagt en dat het jullie enthousiasme naar dit jaar alleen maar groter maakt.
BEDANKT ALLEMAAL, want zonder jullie gulle gaven hadden we dit echt niet kunnen doen. Contacten naar 2008 toe, werden ondertussen gemaakt. We willen er nu eindelijk ook eens op tijd bij zijn……..
Emmanuella en Miek of Miek en Emmanuella

Geen opmerkingen: