Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

maandag 13 oktober 2008

WACHTEN MAAR.

Wat ik nu ga zeggen is een cliché, ik weet dat, maar er zijn geen betere woorden voor om het uit te drukken: moe maar voldaan, reden we na onze laatste spreekbeurt naar huis.
We zijn toen zelfs achteraf geen koffietje gaan drinken … Dinsdag ervoor hadden we onze wekelijkse filmavond al voorbij laten gaan.
Het zijn zo van die momenten dat een mens plots beseft: we worden inderdaad een dagje ouder. Daarover natuurlijk niet getreurd, want wie niet oud wil worden moet jong sterven, volgens de filosofie van mijn moeder, en gelijk had ze, natuurlijk.
Toen werd het afwachten maar. Er zat niets anders op. Gek gevoel gaf dat. We waren veel vroeger dan anders in actie geschoten, kort maar hevig, mag ik wel zeggen, en nu viel alles stil. Het gaf een zeer vreemd, verdwaasd gevoel.

Emmanuella

Geen opmerkingen: