Totaal aantal pageviews

Wij zoeken, kraakvers, nog nooit gebruikt, spiksplinternieuw speelgoed. Dit om Sinterklaasfeesten te geven. De werkingen die wij uitkiezen situeren zich in de armste wijken van Antwerpen. Vluchtelingen, allochtonen, autochtonen, vierde wereld, je vindt er zo wat alles met één gemeenschappelijke noemer: armoede troef. We willen de weg naar een buurthuis, weg ook naar een opvang, duidelijker in de kijker zetten en de drempel verlagen. Emmanuella en Miek

dinsdag 2 december 2014

KIEMMA 2014 - DONDERDAG 2 DECEMBER

ELFEN, PIETEN, PAKKEN ENZ.

De sinterklaasgeschenken worden holder de bolder gedropt. Geen beginnen aan om alles nog op tijd klaar te krijgen. Ons KIEMMA geraakt ervan over haar toeren, “dit is niet mooi” zegt ze stampvoetend (foei!)




Gelukkig bewaard haar tante Miek haar spreekwoordelijke kalmte. Sinterklaas ontvangt haar sms met de vraag om hulp. De Sint die KIEMMA zeer genegen is schiet onmiddellijk in actie.  DE ELFENPLOEG en een “PIETERMAN” worden naar de Kievitwijk in Antwerpen gestuurd.



En zo ziet Zwarte Piet eruit wanneer hij niet door schoorstenen moet kruipen om pakken af te leveren…

“Le Grand Chef Paniqeur” , dé grote chef inderdaad van de Elfen – en Zwarte Pieten ploegen van Sinterklaas, in hoogsteigen persoon, zakt mee af naar Antwerpen om alles in goede banen te leiden.  




Een paar pakjes die ontbreken worden vanuit het magazijn van Sinterklaas “sitopresto” nagestuurd. De Maxi-spelen voor het feest worden opgehaald,  de geschenken gelabeld en de Zwarte Pieten tassen gevuld. 

 Morgenvroeg wanneer alle kinderen nog zoet liggen te slapen zullen de ELFEN met de hulp van enkele PIETERMANNEN, de feestzalen aankleden en de spellen en de troon van de Sint opstellen.

HET WORDT WEER EEN REUZEFEEST DAAR IN DE KIEVITWIJK!
Ons KIEMMA is zoet gaan slapen met een brede glimlach op haar snoet!
Emmanuella

Geen opmerkingen: